Lottoregler

StartLottoregler

Lotto är en av de äldsta spelformerna hos Svenska Spel. Ända sedan 1980 har man kunnat spela Lotto hos spelombud, butiker, bensinmackar och kiosker. Nu kan du även sedan ett par år tillbaka spela Lotto på Internet och under året så kom även möjligheten att spela sin rad direkt i mobilen. Nummerspel som Lotto och Keno, är den största spelgruppen hos Svenska Spel som årligen drar in flera miljarder kronor. Varje onsdag och lördag tar tusentals svenskar chansen att bli miljonärer på Lotto. Spelstopp infaller 17:15 på onsdagar respektive 17:45 på lördagar och dragningen börjar 18:25 på onsdagar och 20:55 på lördagar i TV4.

För att spela på Lotto ska du välja sju nummer mellan ett och trettiofem. Detta kan du som sagt göra hos närmaste spelombud, på nätet eller i mobilen. I vilken ordning du placerar dina siffror spelar ingen roll. Under de direktsända dragningarna drar man 7 lottonummer och 4 tilläggsnummer. Lyckas du ha minst fyra rätta nummer (7 rätt, 6 rätt + 1 tilläggsnummer, 6 rätt, 5 rätt eller 4 rätt) så har du vunnit! Varje år blir minst 100 personer miljonärer genom att spela på Lotto. Hur mycket du vinner beror på hur många som fått lika många rätt som dig. Ju färre vinnare, desto mer pengar till den som vinner.

Lotto är ett av de spel som kan kombineras med Joker. På din lottokupong kan du kryssa i att du vill kombinera din lottorad med en sjusiffrig jokerrad, som du antingen väljer ut själv eller får framslumpad I samband med lottodragningen så dras en vinnande jokerrad fram. Ju fler siffror som överensstämmer med din rad, desto högre vinstsumma. I Joker är det dock viktigt att siffrorna är i rätt ordning för att ta hem en vinst.

I februari 2005 lanserades Drömvinsten som är en jackpot du har chans på om du spelar Lotto med Joker. Drömvinsten börjar på 75 miljoner och växer för varje dragning ända tills den delas ut. För att vinna Drömvinsten krävs det sju rätt på Lotto samt minst två rätt på Joker vid samma dragning. Drömvinsten kan bli hur stor som helst då det inte finns något tak på vinsten. När vinsten har delats ut så börjar den om igen på 75 miljoner och växer ända tills det är dags för en ny lycklig vinnare. Den största Drömvinsten som hittills delat ut låg på ca 237 miljoner.