Lotto statistik

StartLotto statistik

Lotto är ett turspel. Det innebär att det är slumpen som avgör vilka nummer som ska dras. Tanken bakom spelet är att det ska vara lika stor chans att ett nummer dras. Men Lotto statistik visar att så är inte alltid fallet. Svenska Spel har presenterat en statistik som visar hur ofta respektive nummer har dragits i Lotto under de senaste sex månaderna. Statistiken uppdateras dessutom kontinuerligt. Det visar sig att de mest populära numrena har dragits hela 41 gånger under det senaste halvåret, medan de minst populära numret bara har dragits 25 gånger. Om man får tro statistiken ska man därför välja siffrorna 10 och 31 i sin lottorad. Nummer du däremot ska undvika är siffran 4, som för tillfället är det nummer som dragits minst gånger udner det senaste halvåret.

Det är spännande och intressant med statistik, men man ska även tänka på att Lotto i grund och botten faktiskt är ett turspel. Även om det statistiskt sett har visat sig att till exempel 1 och 18 är populära nummer, så betyder inte det automatiskt att det är några vinnarnummer. Egentligen har alla nummer lika stor chans att bli dragna.

Då och då presenteras också statistik för hur spelare agerar när de ska spela på Lotto. Det visar sig att många lämnar in samma rad, vecka efter vecka. En del tror nämligen att deras vinstchans ökar vecka för vecka om de spelar på samma nummer varje vecka. Men detta stämmer inte. Varje Lottodragning startar nämligen med exakt samma förutsättning eller utgångspunkt. Om du har spelat på samma rad som förra veckan eller på en helt ny rad spelar ingen som helst roll. Det är slumpen som avgör vilka siffror som ska dras vid veckans dragning, ingenting annat. Det har också visat sig att vissa Lottokombinationer är mer representerade än andra kombinationer. Till exempel så är kombinationen 1, 2, 3, 4, 5, 6 och 7 väldigt vanlig. Det betyder att om den raden skulle gå in och du skulle vinna, så skulle du förmodligen få dela vinsten med en hel rad andra vinnare.

Som slutsats kan sägas att det inte går att förutsäga vilka nummer som kommer att bli de vinnande numren i Lottodragningen. Lotto är ett slumpmässigt turspel och det går inte att påverka vem som vinner. Alla som spelar har samma chans. Enda sättet att öka dina vinstchanser på Lotto är att spela på fler rader. Två Lottorader ger ju dubbelt så många vinstchanser som om du spelar på en Lottorad. Att spela med systemspel är därför ett väldigt bra val om man vill göra det på en enkelt sätt.